010-220 34 10 info@akxcreative.se

Att komma igång

Processen till en färdig webbplats

Här är en översikt över vad som behövs för att komma igång och en processöversikt som hjälper dig att förbereda arbetet innan vi börjar!

1) Vad behövs för att komma igång?

Din logga

Det behövs en logga i formaten PDF, EPS, högupplöst JPEG eller PNG. Allt beroende på hur loggan ser ut och ska användas.

Domän och webbhotell

Dina inloggningsuppgifter till ditt webbhotell, befintliga hemsida eller motsvarande.

Wordpress Login

Dina inloggningsuppgifter till din befintliga WordPress sida (om det gäller omdesign av en befintlig).

Bilder

Vi behöver de bilder och illustrationer du vill ha upp på din sida.
i

Texter

Texter och allt skrivet innehåll som ska upp på sidan.

Grafisk profil

Er grafiska profil, färger, stilguider eller liknande.

2) Gemensam lagringsyta

En gemensam lagringsyta är ett jättebra verktyg för att dela texter och bilder. Vi brukar rekommendera att vi öppnar en gemensam mapp för uppladdning och förvaring av texter och bilder som ska upp på hemsidan. Mappen kan också användas för lagring av aktuella guider och inloggningar. Vi skapar en gemensam mapp och du kommer få en inbjudan via e-post.

3) Designprocessen

Att designa en webbplats, oavsett hur stor eller liten den är, kan vara en omfattande process som kan verka överväldigande. För att du bättre ska förstå vad du kan förvänta dig har vi beskrivit hur processen vanligtvis går till i tre steg:

l

1) Layout och design

En stor del av tiden för att bygga en hemsida går åt att arbeta med design. Vi arbetar bara med färdiga mallar för att spara tid och i slutänden kostnad för dig.

Vi kommer skapa en sitemap med de sidor och menyer som behövs för godkännande av dig innan vi startar själva byggandet av din hemsida.

2) Produktion

När vi är överens om vilka sidor som behövs och layout (färger och liknande)  och vi har allt material som behövs i form av text, bild och illustrationer startar vi själva arbetet med att producera hemsidan.

3) Godkännande och release

När vi har byggt klar hemsidan vill vi att du går igenom hemsidan och godkänner den. Vi vill att du läser igenom alla texter och ser så att allt innehåll stämmer och ser bra ut innan vi officiellt låter sidan gå live.

4) Driftsättning

När väl allt är godkänt driftsätter vi hemsidan. Plockar bort alla onödiga tillägg och uppdaterar tema, WordPress och tillägg till senaste versioner.

Vi kommer ge dig alla inloggningar som behövs för underhåll och vi går tillsammans igenom ev guider och liknande.

Löpande

underhåll

Ingen vill ha sin hemsida kapad eller förstörd. Så när hemsidan väl är på plats behöver den av säkerhetsskäl underhållas löpande. Det är nya versioner av WordPress och temat som löpande behöver uppdateras.

Första året ingår support med säkerhetsuppdateringar fyra gånger per år. Därefter kan vi erbjuda detta som en löpande tjänst.

Kontakta oss

10 + 15 =